Lewis Caroll


Probabil copiii ştiu cel mai bine cine este Lewis Caroll, iar dacă mai pomenim şi de Alice în ţara minunilor… sigur nu mai încape nici o îndoială că ştiţi despre cine vorbesc. Este o adevărată plăcere să te laşi purtat prin intermediul cărţilor scrise de Lewis Caroll într-o lume fantastică.

Lewis Carroll (pseudonimul lui Charles Lutwidge Dodgson) (n. 27 ianuarie 1832 – d. 14 ianuarie 1898) a fost un prozator, matematician, logician, cleric şi fotograf englez. Charles Lutwidge Dogson s-a născut în 1832 într-o familie de 11 copii. Toţi copiii erau stângaci şi aveau probleme de vorbire. Din aceste motive, dar şi pentru faptul că a crecut într-un mediu izolat, anglican şi conservator, personalitatea lui Charles se va forma într-o modalitate cu totul ieşită din tipare. Primii ani de şcoală i-a petrecut acasă. Încă de atunci a dovedit o inteligenţă deosebită: de la şapte ani putea citi o carte întreagă. La 12 ani, a fost trimis la o şcoală particulară. În 1849 a intrat la Universitatea de la Oxford.

Într-o epocă victoriană în care erau la modă povestirile sentimentale, a creat o literatură pentru copii marcată de fantezie, umor absurd şi satiră.

  • Alice în ţara minunilor (Alice`s Adventures in Wonderland) (1865)
  • Prin oglindă (Through the Looking Glass) (1872)

La biblioteca nostră puteţi găsi ambele volume scrise de Lewis Caroll. Vă aşteptăm în lumea fantastică a cărţilor!

Lasă un comentariu

Vizitatori:

  • 77.935 Vă mai aşteptăm!

Hai pe Facebook!

Hai pe Twitter!